Taallinks en rechts

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Sunday, 26 November 2017 21:47) Written by Administrator Sunday, 27 June 2010 20:04

Hartelijk welkom op de links-pagina, die nog natuurlijk niet volledig is.

Besz√©lj√ľnk¬†magyarul!

Er zijn hier natuurlijk talloze taallinks te publiceren - dat gaan wij ook zeker doen - maar recentelijk is een nieuwe Hongaarstalige cursusmethode verschenen, Magyar OK waarbij een website hoort die ondersteuning geeft:  o.a. de antwoorden van de oefeningen, docentenhandleidingen, en Engels- en Duitstalige ondersteuning bij de opdrachten uit het werkboek.  Deel 1  t/m 3 zijn bij ons leverbaar uit voorraad, deel 4 verschijnt in de loop van het voorjaar van 2018. Kijk ook op www.magyar-ok.hu.

Andere methoden en sites:

Een paar jaar geleden verscheen het gevorderdenboek, Jó szórakozást magyarul!, , waarvan u het eerste hoofdstuk hier kunt downloaden.

Woordjes leren wordt gemakkelijker door de site Woordjesleren.nl, waarop nu de eerste woordjes staan van de nieuwe Basiscursus Hongaars van Hungarolingua en ook de woordenlijsten van Beszélj Magyarul! worden er de komende tijd op gezet (les 1 staat er al deesl op)

Al weer flink wat jaartjes geleden heeft de Hongaars televisiezender Duna Tévé een cursus Hongaars gebracht. De software en internetomgeving werden vervaardigd door het bedrijf ProfiMédia, dat in de de jaren '90 tal van educatieve cd-roms uitbracht, waaronder het door ons veel verkocht PicDic, een digitaal thematisch plaatjeswoordenboek.

U vindt hier de filmpjes bij de cursus Szóról - Szóra van Duna Televízió:

Voor beginners zijn ze relatief pittig en behoorlijk lang. In de vierde minuut (4.22) van  filmpje 17 gaat men ook naar de markt. Daarin komen veel uitdrukkingen voor die ook worden gebruikt in les 2 van het cursusboek Beszélj Magyarul! De teksten worden heel duidelijk uitgesproken.

Nog een leuke tip: op YouTube staan veel fimpjes waarmee je Hongaars kunt oefenen, bijvoorbeeld deze van "HungarianPod101" http://www.youtube.com/user/HungarianPod101/videos?sort=dd&view=0&page=1

Hongaars leren in Vlaanderen:

Hongarije-liefhebbers in Belgi√ę die Hongaars willen leren, verwijzen wij u graag naar onze collega's in Gent.

Hongaars leren in Hongarije:

In Hongarije kunt u naar het privélesinstituut van Sándor Mátyás of naar de zomercursussen van de Universiteit Debrecen of de Universiteit van Pécs.

Sok sikert!

Edwin van Schie

Hongarije Magazine,
Hongaarse School,